- Autor: terkasn
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo | 11 |
Mouka pšeničná hladká | 85 |
Prášek do pečiva | 2 |
Mléko polotučné průměr | 175 |
Cukr průměr | 7 |
Vejce celá průměr | 55 |
Energetická hodnota celkem: 2390 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 478 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 15.4, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a cukru (třtinového). Přidáme rozšlehané vejce s mlékem a vytvoříme hustší těsto. Nakonec zamícháme zchládlé rozpuštěné máslo. Těsto necháme 10-30 min odpočinout. Na rozehřáté pánvi rozpustíme oříšek másla a přidáme těsto, vytvoříme tak lívanec o průměru cca 10-15cm. Obracíme, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Podáváme např. polité javorovým sirupem, s tvarohem, banánem a medem, atd.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.